Huur een vochtmeter en meet zelf de vochtigheidsgraad van uw werf

Doorgaans volstaan twee weken bouwdroging met behulp van een bouwdroger, ventilator en kachel om een woning voldoende te drogen. Pas nadat de bepleistering of de chape droog genoeg is, kan er geschilderd, behangen of getegeld worden. Maar twee weken is uiteraard een gemiddelde. Elke woning is weer anders, waardoor ook bij elke woning de droogtijd verschilt. Met een vochtmeting vooraf weet u precies hoe nat het materiaal nog is. Huur een vochtmeter bij V4rent en monitor het droogproces ook tussendoor.

Waarom een vochtmeter huren?

  • Met een vochtmeter volgt u het droogproces van dichtbij op.
  • Een vochtmeter geeft u een idee hoe snel uw muur of chape droogt. Zo weet u snel of twee weken huur voldoende is of de bouwdrogers langer moeten worden ingezet.
  • U bespaart op elektriciteitskosten door de bouwdroger, ventilator en kachel niet meer te gebruiken als de vochtigheidsgraad al voldoende laag is.
  • Een vochtmeter stelt u in staat elk oppervlak zelf uitgebreid en in detail te controleren.

Welke soorten vochtmeters zijn er?

Er bestaan twee soorten digitale vochtmeters, namelijk destructieve en niet-destructieve vochtmeters.

Destructieve vochtmeters

Destructieve vochtmeters worden vooral gebruikt bij niet-afgewerkte oppervlakken bijvoorbeeld tijdens een renovatie. Gebruik deze vochtmeter niet bij afgewerkte bepleistering of een chapelaag. Het toestel brengt namelijk minieme schade toe aan het oppervlak omdat het uitgerust is met 2 pinnetjes die u in het oppervlak steekt. Deze lezen de vochtigheidsgraad waarna die op het schermpje verschijnt.

Niet-destructieve vochtmeters

Voor afgewerkte oppervlakken huurt u een niet-destructieve vochtmeter. Deze is niet uitgerust met pinnen maar met een ijzeren meetpen. U houdt de kogel eenvoudigweg tegen de bepleistering of chape en het toestel geeft u een accurate vochtigheidsgraad. Afhankelijk van het materiaal meet deze vochtmeter tot een diepte van 4 cm. Hou bij het gebruik het toestel zo ver mogelijk aan het uiteinde vast om foutieve meetwaarden te vermijden.

Professionele vochtmeting door V4rent

Bij de installatie van uw gehuurde bouwdroger voeren wij steeds een professionele vochtmeting uit. Op basis daarvan bepalen wij de ideale opstelling van de toestellen. Na afloop van het droogproces voeren wij opnieuw een vochtmeting uit om te dubbelchecken of elk oppervlak wel voldoende droog is. Zo vermijden we dat u achteraf voor onaangename verrassingen komt te staan.

Kiest u ervoor geen vochtmeter te huren, maar wilt u tussendoor wel eens weten hoe het droogproces verloopt? Dat is perfect mogelijk. Op aanvraag komen wij langs voor een tussentijdse vochtmeting. Hierbij betaalt u wel de verplaatsingskosten. De metingen voor en na het drogen zijn volledig gratis.