Ga vocht te lijf met uw gehuurde bouwdroger

Nieuwbouw- of verbouwprojecten nemen best wat tijd in beslag. En zonder het juiste gereedschap loopt de bouwtijd snel op. De chape moet drogen om parket of tegels te leggen en voordat er kan geschilderd worden, moet ook het pleisterwerk drogen. U kan het droogproces een stevige push geven door een bouwdroger te huren bij V4rent. Wij leveren de oplossing op uw maat binnen de 24 uur in heel Vlaanderen. Huurt u onze bouwdrogers twee weken of meer? Dan leveren we de toestellen zelfs gratis.

Waarom een bouwdroger huren?

  • De bouw- of renovatiewerken gaan sneller vooruit waardoor u sneller kan genieten van uw nieuwbouwwoning of gerenoveerde ruimte.
  • Een bouwdroger voorkomt ongezonde schimmelvorming in de woning.
  • Waterschade door een overstroming of gesprongen leiding wordt beperkt.
  • Een bouwdroger huren is een betaalbare oplossing met startprijzen vanaf €5/dag.

Onze bouwdrogers

Wij verhuren de bouwdrogers van het gerenommeerde merk Dryfast. We hebben een aantal types ter beschikking afhankelijk van de grootte van de te drogen ruimte en de deadline. Vragen over de verschillende types? Contacteer ons gerust!

Bouwdroger DF 200

5 euro / dag
Meer Info

Bouwdroger DF 400

6,5 euro / dag
Meer Info

Bouwdroger DF 800

8,5 euro / dag
Meer Info

Hoe werkt een bouwdroger?

Een bouwdroger zuigt vochtige lucht naar binnen en stoot droge warme lucht weer uit. Let erop dat de ruimte volledig van de buitenlucht moet afgesloten zijn. In de bouwdroger wordt de lucht eerst gekoeld waardoor waterdamp in water wordt omgezet. We vangen dit op in een ruime opvangkuip met afvoerslang. Bij de huur van een bouwdroger in combinatie met een ventilator is de opvangkuip gratis. U zal zien dat uw gehuurde bouwdroger heel wat water uit de lucht haalt. Het krachtigste type voert tot wel 150 liter per dag af!

Waar komt bouwvocht vandaan?

Met bouwwerkzaamheden gaat een grote hoeveelheid water gepaard. Om chape te leggen of om een muur te bepleisteren worden diverse materialen gemengd met water. Na het verhardingsproces kan er nog water in de chape of bepleistering zitten. Dat bouwvocht moet verwijderd worden om problemen later te voorkomen. Ook bij overstromingen, gesprongen leidingen en andere waterschade biedt een bouwdroger soelaas.

Hoe gaan we te werk?

Voordat we de gepaste bouwdroger plaatsen, is het belangrijk enkele parameters na te gaan:

  • Hoe groot is de ruimte die moet gedroogd worden?
  • Hoe is ze opgebouwd?
  • Hoe is de temperatuur en luchtcirculatie?
  • Wanneer is de deadline?

Op basis daarvan maken wij voor u een offerte op voor het ideale droogpakket. Om de chape of bepleistering optimaal te laten drogen, raden we aan naast een bouwdroger ook een ventilator en kachel te huren. Bij een combinatie van onze toestellen krijgt u overigens korting!

Alvorens de toestellen aan te zetten, meten we de luchtvochtigheidsgraad in de ruimte met een vochtmeter. Daarna bepalen we waar in de ruimte we de toestellen het best plaatsen. Na afloop van de bouwdroging voeren we nog een vochtmeting uit om te controleren of alles wel goed droog is.