Ga voor de perfecte droogtemperatuur met een bouwkachel op maat

Om het meeste uit een bouwdroger te halen, is de juiste temperatuur noodzakelijk. Maar tijdens de Belgische winters kan het best koud worden. Zeker in niet-verwarmde woningen neemt het kwik dan een flinke duik. Zonder extra bouwverwarming presteren bouwdrogers in de winter onder hun vermogen. Huur daarom ook een bouwkachel en krijg 10% korting in combinatie met een bouwdroger en –ventilator.

Waarom een bouwkachel huren?

  • Het rendement van een bouwdroger verdubbelt bij een verhoging van de temperatuur van 10 naar 20°C.
  • Als de temperatuur in de ruimte onder 5°C zakt, heeft een bouwdroger inzetten geen zin. In de winter is extra bouwverwarming daarom noodzakelijk om te verzekeren dat de bouwdrogers de gewenste capaciteit behalen.
  • Het droogproces wordt merkbaar korter waardoor uw werken geen vertraging oplopen.
  • In een koude ruimte werken is verre van aangenaam. De juiste temperatuur moedigt aan om sneller en correcter te werken.

Onze bouwkachels

Voor bouwkachels doen we een beroep op zowel Dryfast als Master Climate Solutions. Afhankelijk van de grootte van de te drogen ruimtes kiest u best voor een kachel op elektriciteit of mazout. Om de ideale droogtemperatuur te bereiken, moet u rekenen op ongeveer 40W/m3. Uiteraard staan we u hierin bij met raad en daad. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.

Elektrische kachel TEH 100

5 euro / dag
Meer Info

Elektrische kachels

3 euro / dag
Meer Info

Stofafzuiging DAF 2500 LSAU

5m + 10m
Meer Info

Soorten bouwverwarming

Er zijn drie types verwarming die geschikt zijn voor het drogen van een werf: kachels op elektriciteit, gas of mazout. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen waardoor de ene optie in bepaalde situaties beter tot zijn recht komt dan de andere.

Bouwverwarming op basis van mazout (indirect gestookt)

Een bouwkachel op mazout is geschikt voor grote woningen. Dit type is voorzien van een schouwuitgang die we aansluiten op de opening van bijvoorbeeld de dampkap of een open haard. Zo vermijden we dat er schadelijke rookgassen in de ruimte blijven hangen. Een bouwkachel op mazout is uitgerust met een thermostaat. Het toestel treedt daardoor enkel in werking als het nodig is.

Elektrische bouwkachels

Een elektrische bouwkachel is ideaal voor kleinere ruimtes, kruipruimtes of kelders. Dit type bouwkachel is heel eenvoudig te bedienen. U steekt de kabel in het stopcontact en u kunt beginnen. Een klein nadeel is de kostprijs van elektriciteit. Die ligt gemiddeld ongeveer tweemaal hoger dan die van stookolie. Daarom houden we elektrische bouwkachels best voor kleine ruimtes.

Bouwverwarming op gas

Branders op gas zijn in principe minder aan te raden. Hoewel ze snel veel warmte afgeven en daardoor ideaal lijken om een ruimte te verwarmen voor bouwdroging, is er een groot nadeel. Bij de verbranding van gas komt water vrij. En het is net water dat we proberen weg te krijgen. Daarom raden we eerder bouwverwarming op stookolie of elektriciteit aan.

De plaatsing van de toestellen

Essentieel voor een goede bouwdroging is de juiste plaatsing van de bouwdroger, -ventilator en –kachel. De eenvoudigste en meest effectieve set-up is de bouwdroger en de bouwverwarming op het gelijkvloers plaatsen. Droge, warme lucht stijgt doordat ze lichter is dan de vochtige, koude lucht die vanzelf daalt. Op het eerste verdiep plaatsen we een ventilator zodat de lucht optimaal wordt vermengd. Op die manier geven we het droogproces een fikse boost.

Let erop dat dit in theorie een ideale opstelling is. Ter plaatse schatten we steeds de situatie goed in zodat we de plaatsing van de toestellen op uw situatie kunnen afstemmen.