Ondersteun uw bouwdroger met een bouwventilator

Een bouwdroger installeren is een prima manier om het droogproces van uw chape of bepleistering een stevige boost te geven. En door een bouwventilator te huren, geeft u de bouwdroging nog net dat extra duwtje in de rug. In ideale omstandigheden verkort de droogtijd met behulp van een bouwventilator maar liefst met een derde. In sommige gevallen zelfs meer! Kies er daarom voor uw bouwventilator te huren bij V4rent en geniet van professioneel advies en gratis levering in heel België.

Waarom een bouwventilator huren?

  • Een bouwventilator kan het droogproces van chape of bepleistering met 30% versnellen.
  • Met een ventilator wordt de koude, natte lucht beter vermengd met de warme, droge lucht.
  • Een bouwventilator creëert een optimale luchtdoorstroom en verhindert ‘stilstaande’ vochtige lucht in de hoeken die schimmel veroorzaakt.
  • U bespaart op elektriciteits- en huurkosten voor de bouwdroger.

Onze bouwventilators

Net zoals de bouwdrogers en bouwkachels zijn onze bouwventilators van het merk Dryfast, dé referentie in deze sector. Er zijn een aantal modellen beschikbaar afhankelijk van uw wensen en noden. De ventilators versnellen niet alleen het droogproces, maar doen ook uitstekend dienst als stofafzuiger. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie over deze ventilators.

Opvangkuip voor water met afvoerslang

1,5 euro / dag (Gratis indien bouwdroger + ventilator)
Meer Info

Axiaal ventilator TTV 4500

2,5 euro / dag
Meer Info

Axiaal ventilator TTV 7000

3,5 euro / dag
Meer Info

Stofafzuiging DAF 2500 LSAU

5m + 10m
Meer Info

Wat zijn axiaalventilators?

De bouwventilators die we verhuren van Dryfast zijn steeds axiaalventilators. Die zijn het best geschikt voor deze toepassing in tegenstelling tot radiaalventilators. Het grootste verschil zit hem in de opbouw. Radiaalventilators creëren luchtverplaatsing met een wiel, axiaalventilators met bladen. Waarom zijn axiaalventilators de beste optie voor bouwdroging?

  • Ze kunnen een grotere hoeveelheid lucht verplaatsen ondanks hun kleine formaat.
  • Dankzij hun lage gewicht (maximum ± 16 kg) zijn ze makkelijk te verplaatsen.
  • Ze zijn met behulp van een stofopvangzak en aanzuigslang eenvoudig uit te bouwen tot een complete stofafzuigset.

Het belang van stofafzuiging

Bij de renovatie of nieuwbouw van bijvoorbeeld een keuken of badkamer komt er heel wat stof vrij. Dit is niet alleen schadelijk voor de gezondheid, maar het kan ook de apparatuur permanent beschadigen. Bovendien blijft het stof niet beperkt tot die ene ruimte, maar verspreidt het zich naar de andere kamers van de woning. Met industriële stofafzuiging gaat u dit probleem tegen.

Een stofafzuigset bestaat uit een ventilator, aanzuigslang en opvangzak. We leggen de aanzuigslang in de kamer of hoek van de kamer waar zich het meeste stof bevindt. De ventilator creëert onderdruk waardoor het stof in de slang wordt gezogen en in de opvangzak terechtkomt. Simpel, proper en snel!